Deweloper na czwórkę, zawsze może być lepiej, ale źle nie jest.
wpisy na forum
40
oddnane głosy
25
Byłem dziś u nich w biurze, jak się wiła ta dziweczyna gdy zapytałem o Tę Panią, którą wyrzucili. Powiedziała mi, ze Pani nie była zadowolona z ich usług i dlatego umowa zaostała rozwiązana. Ale to nic, najlepszy był Pan Prezes, z uśmiecham na twarzy powiedział mi, że w sumie to on nie zarabia, to klienci zarabiają bo takie tanie te domy.
i jeszcze jedno, to co jest najgorsze, w firmie Family House nie można podpisać umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego, to jest skandal. Przecież umowa przedwstępna w formie aktu to jedyne zabezpieczenie jakie ma klient, gdyby coś poszło nie tak. Ale oni nie pozwalają. Nie podpisujcie umów przedwstęnych w zwykłej formie pisemnej !!!
13.03.08 20:31
marek
Witam !
Ja podpisałam zwykłą umowę przedwstępną, dom odebrałam, akt notarialny podpisałam i nie było z tym zadnego problemu. A dom był w bardzo dobrej cenie i nie żałuje tej decyzji. Poczytałam sobie ostatnio o różnych deweloperach i ciesze się że nie wybrałam np. Linei czy Pajo. Tam to się dopiero dzieją cuda. Pozdrawiam
13.03.08 22:07
aniar744
Nie dawajcie się wkręcać przez żadnego dewelopera.Jeśli wszyscy zrozumiemy,że umowa musi być w formie aktu notarialnego i nie podpiszemy innej to będą musieli taki podpisywać bo niczego nie sprzedadzą.Niestety nasze ustawodawstwo nie przymusza ich do tego i czas to zmienić.Inaczej zawsze jesteśmy na straconej pozycji.Potem są tylko problemy i niepotrzebne nerwy.Kapitał FH po wybudowaniu naszych domów podniósł się 20-krotnie więc kto tu zarobił? Dlaczego ,,uczciwa firma nie chce podpisać aktu notarialnego?Nierozumiem.Gdyby tak jak inni deweloperzy podpisywali na samym początku akt własności działki wtedy wszystko byłoby ok.
14.03.08 13:27
Jolenka3
Witam !
A jakiego rodzaju miała Pani problemy z podpisaniem aktu notarialnego ?/
21.03.08 10:28
szzawodowiec
Też gorąco Pana witam!Na szczęście byłam mniej impulsywna niż P.Jola,bo kto wie jakby się to skończyło.Usłyszałam grożbę wypowiedzenia 2-krotnie więc oddałam walkowerem,właśnie ze względu na rodzaj umowy.CZułam się jak ryba,która nie ma głosu.Akt podpisałam,teraz sytuacja się zmieniła.Zwykła umowa nie chroni klienta w niczym,ani w wykonaniu zgodnie z umową,ani nie gwarantuje,że pan podpisze z klientem akt oczym przekonaliśmy się wszyscy.A jaki jest prawdziwy powód nie podpisywania umowy przedwstępnej w formie aktu?
21.03.08 13:41
Jolenka3
Witam
Mam pytanie co do PAJO. Jakie problemy są z nimi. Pytam, ponieważ chciałam kupić od nich mieszkanie w Komornikach, a na ich temat widzę same niepochlebne opinie, ale bez żadnych konkretów.. Proszę o pomoc, wskazówki, jak rzeczywiście wygląda współpraca z PAJO i wykonana przez nich praca. O jakich problemach mowa?? Pozdrawiam
03.04.08 10:02
~agndus
Mam pytanie do Was, którzy kupiliście domy na os leśnym 1,2 czy faktycznie jest tyle problemów i niedomówień, zastanawiam się nad kupnem domu na os.leśnym 3 które ma powstać w przyszłym roku ale jestem przerażona tym co tu czytam.
03.04.08 23:01
~c'mon
M post niezgodny z regulaminem forum - usunięty przez Administratora
22.04.08 00:24
~Kejdnpwb
Kimkolwiek jesteś, mógłbyś / mogłabyś darowac sobie te wpisy, skoro nie masz nic do napisania i nawet sie nie podpisujesz. Po co zaśmiecasz to forum?
22.04.08 10:15
~sina
M post niezgodny z regulaminem forum - usunięty przez Administratora